Bozburun Deniz Ticaret Odası Çok Programlı Anadolu Lisesi

WEB https://bozburundenizticaret.meb.k12.tr
Adres : Bozburun Mahallesi Tepebaşı Caddesi No1 Marmaris/Muğla
VİZYON :

.Saygın ve meslek sahibi bireylerin yetişmesini sağlamak,

. Bütün öğrencilerimizin yabancı dil bilmelerini sağlamak,

. Okulumuzun her ferdinin kendine güvenen, liderlik vasıflarına haiz üretken ve yönlendirici, hür düşünebilen ve düşündüğünü uygulayıp, geleceğe yön veren bireyler olmasına yardımcı olmak,

. Hazır bilgiyi alan değil, bilgiye ulaşabilen, ulaştığı bilgiyi kullanan yaratıcı beyinler oluşturmak,

. Saygın, değişime açık, katılımcı, demokrat, güven duyulan hoşgörülü ve başarılı bir eğitim-öğretim ortamının oluşturulmasını sağlamak,

. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle, çevreye örnek olan, ruhen ve bedenen gelişmiş, mükemmel bir dünya için kendini ve toplumu sürekli geliştiren, "mutlu" ve "özgür" öğrenciler yetiştirmek istiyoruz.

. Bozburun Deniz Ticaret Odası Çok Programlı Anadolu Lisesi´nin başarısını artırmak ve her zaman en önde olmasını sağlamak için varız. Eğitim bölgemizde, devlet okulları içinde lider okul olmak istiyoruz.

MİSYON :

. Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, ülkenin iktisadi yapısının gerektirdiği ara eleman ihtiyacına cevap verebilen donanımlı bireyler yetiştiren,

. İnsan haklarına saygılı,

. Mesleki eğitimde gerekli önemin oluşturulmasında görev üstlenen,

. Çağın teknolojik bilgileriyle donatılmış,

. Gelişim ve değişime açık, üretken, akılcı, bilgiye ulaşabilen

. Toplumsal sorunları tanıyıp, sorunlara çözüm yolları ayıran,

. Yabancı dil bilen ve bilgisayar kullanabilen öğrenciler yetiştiren,

. Yüksek öğretim kurumlarına ve bölgedeki iş kollarına istihdam edilecek öğrenci hazırlayan,

. Saygın, demokrat, güven duyulan,

. Toplumun sürekli değişen ihtiyaç ve beklentilerine cevap veren bir kurumuz.

BAŞARILAR : . 2010-2011 ve 2011-2012 yıllarında kort tenisi il birinciliği.

Kütüphane Kitap Sayısı :1989
Servis :
Ulaşım :
Yerleşim Yeri : Bozburun Beldesi Marmaris´e 51 km uzaklıkta olup 2400 kişilik bir nufusa sahip şirin bir tatil beldesidir. Belde halkı geçimini başta turizm olmak üzere, balıkçılık, hayvan yetiştiriciliği, badem ve zeytincilik ile sağlamaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Marmaris´e 51,9 Km, Muğla´ya ise 104 Km´lik bir mesafededir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuz 2015 yılında HOLLANDA ve İTALYA ülkelerinde bulunan denizcilik eğitimi veren okullarla proje yürütmüştür. Aynı zamanda 2019 yılı için de İTALYA projemiz bulunmaktadır.